söndag 4 december 2011

Lucka Fyra

För söndagen den fjärde december drar jag molnprinsessan Sinnet. (Prinsessa i Svärd)

Molnsviten representerar just vårt sinne, tänkande och intellekt. Detta är ett ganska starkt kort som får de flesta att reagera med avståndstagande. Ändå är det lätt att känna igen sig i figuren. Hjärnan som jobbar för fullt, kroppen som liksom inte riktigt är viktigt och den stora levande munnen som pratar och pratar. Skorstenarna spyr ut gifter och fördunklar omgivningen.

För mig finns en stor trötthet i bilden. Intellektet och sinnet arbetar på rutin och allt vad känsla och intuition är bortkopplat. Vi har ofta en subtil känsla av att vi någon gång kommer 'tänka färdigt' och att tjattret inom oss då kommer tystna. Så är inte fallet. Ju mer vi låter sinnet styra, desto mer kommer det att ta över. Intellektet är ditt verktyg, inte tvärtom.

Identifierar du dig väldigt starkt med figuren är min första rekommendation att stänga munnen. Sjunk in i tystnad. Du behöver inte ge utlopp för varje liten tanke. Se tankarna utan att gå in i dom. Var idag särskilt vaksam på uttryck som spelar på sinnet såsom; 'jag ska tänka på det', 'vad funderar du på?'. Säg istället; 'jag ska känna efter', och 'hur mår du?'.

Meditera på din egen relation till ditt sinne. Vad är det för dig?

*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

2 kommentarer:

  1. Det här är ett så roligt initiativ av dig! Bra! Jag använder själv osho-zen-leken. Det är min favorit av alla jag använt.

    Just det här kortet har jag fått ett flertal gånger den sista tiden - jag måste jobba mycket med mitt sinne. Att göra mig av med, eller snarare acceptera ihjäl mitt ego. Första gången jag såg kortet ville jag skrika rakt ut. Jag tyckte det såg så hemskt ut. Det blir bättre. Jag med, hoppas jag. :)

    SvaraRadera
  2. Det är otroligt spännande att göra det, väldigt utmanande.

    Ja, många av moln-korten är riktigt läskiga, Skuld är inte så trevligt heller t.ex. Hoppas du kan få lite vägledning och inspiration. Lycka till :)

    SvaraRadera