tisdag 27 juli 2010

Kulinariska utmaningar

Mannen går just nu (och förmodligen för all överskådlig tid framåt) på en Aurvedisk diet, något som kan bli ett längre inlägg en annan gång. Detta innebär bl.a för hans del att han inte får äta t.ex lök, peppar, tomat, chili, morötter, vitlök, vinäger, rotfrukter, ingefära. Alltså i princip allt det som var vår basföda. För det finns inget lättare än att bara svänga ihop en pastasås med ingredienserna ovan.

Så de senaste veckorna har varit en utmaning i att hitta andra maträtter och få in nya rutiner kring maten. Till saken hör kanske också att jag ska absolut äta det som Mannen inte ska. Samt att han älskar stark mat. Och att det ju varit så varmt att bara tanken på att laga mat har försatt mig i en lättare koma.

Och idag gjorde jag en bullseye! Fläskgrytbitar i strimlor, buljong, soya, vatten, smaksatt créme fraiche, dragon och blomkål. Serverades med pasta. Gick på mindre 30 minuter att slänga ihop och smakade mycket, trots avsaknaden av kryddor.

Som husmor är jag mycket nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar