onsdag 1 februari 2012

Ett sånt där infall

Jag blir orimligt provocerad över att alla "inredningsintresserade" har exakt samma jävla stil. Det ser likadant ut. De skulle kunna flytta in i varandras hem och inte se någon skillnad. Likadana kläder, samma märkeshysteri och samma så kallade smak.

Hörde jag orimligt provocerad?

Detta handlar inte främst om min personliga smak, oftast tycker jag att det är helt okej. Nej, det handlar om strömlinjeformen och något kräkigt pretentiöst som jag inte kan sätta fingret på.

Så därför funderar jag allvarligt på att ha en uppvisning av mitt hem. För jag älskar inredning, möbler, färg, form. Men jag äger ingenting från Svenskt Tenn, min säng är den dyraste möbeln och överlag är det ett stort hopkok och blandning. En riktig blandning, inte EN antik pryl bland femtusen nya.

Och inget jävla shabby chic.

6 kommentarer:

 1. Jaaa!

  Håller med!
  Och visa gärna bilder från ert hem. Jag är nyfiken!

  SvaraRadera
 2. ja! visa! visa! visa!
  jag gillar iofs nästan alla typer av stilar: bara hemmet känns personligt och varmt får det gärna finnas stringhyllor, arne jacobsenstolar eller chesterfieldsoffor.

  SvaraRadera
 3. Det var uppfriskande argt och kul! Shoot - visa upp det du har och var stolt. Det är jag fast jag har en del Svenskt Tenn men avskyr shabby chic.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad jag håller med dig!
  Själv äger jag inte etn enda designmöbel,allt kommer från Blocket och Myrorna,det skapar ett personligt hem som inredningstidningarna aldrig kommer i närheten av! Ge mig en trea och lite pengar så kan jag inreda den superbilligt med fantasi o färg tusen ggr roligare än dessa tidningar. Allra värst är "shabby chic-trenden, där allt målas vitt,skavs med lite sandpapper och säljs som dyrt antikt lantligt...så himla trist! Ett föremåls karaktär utgörs ju bl.a av materialet,färgen. Sorgligt att se en vacker jugendspegel i ek, totalförstör av vit målarfärg. Vissa har hela sina hem shabby chic har jag sett på deras stolta blockar.Skulle själv dö omjag tvingades bo så färglöst!

  SvaraRadera
 5. Ska vara stolta bloggar, inte blockar!

  SvaraRadera