tisdag 10 januari 2012

Shikakai - första tvätten

Jag har nu tvättat håret med Shikakai för första gången. Man blandar det fantastiska pulvret med vatten och det står tyvärr inget om dosering - bara att det ska bli en thick paste. Och det var inte så lätt att ordna. I mitt fall blev det mer som en sörja. Jag tror att rätt förhållande kan vara 3:1 (pulver/vatten), vi får se.

Det första jag lade märke till var att det luktar som henna. Så det slog mig att det kanske inte är något för blonda personer, som vill fortsätta vara blonda? Tja, vi får väl se när Mannen testat.

Sen masserade jag in det i hårbotten. Kändes lite märkligt, men skönt. Men på något sätt som jag smutsade ner håret, gned in det i lera.

Sen var det dags att skölja - och herregud, jag trodde knappt mina händer! Håret kändes otroligt lent och mjukt och starkt och trots att det var svårt att få ur alla små korn ur hårbotten så känns det underbart rent och friskt, men inte alls schamponerat.

Så hittills får det sju stjärnor av fem möjliga. Shikakai alltså, det är grejen. Dock lite avdrag på att jag tror att det är lite meckigt när man reser. Men ändå. Bästa grejen!

2 kommentarer:

  1. Detta låter spännande. :) Kanske något man skulle testa. Var det dyrt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja - en burk på 100g kostade 90 kronor. Så förmodligen mycket dyrare än i Indien. Men det är väldigt drygt och man behöver ju inget balsam :)

      Radera