onsdag 12 februari 2014

En liten pusselbit

I måndags var jag i Lund en hel dag och gjorde en smärtutredning. Och ja, ont har jag fortfarande.
Det kändes bra, jag fick ett fantastiskt bemötande av samtliga och fick egentligen inte reda på något jag inte redan visste.

1. Jag har smärtor som vid fibromyalgi. Är vidare hänvisad till fibromyalgiförbundet.

2. Jag är extremt överrörlig i hela kroppen (fingrar, rygg, axlar, höfter, knän, fötter) och får aldrig någonsin, under några omständigheter stretcha. Tydligen tycker överrörliga att de är stela och finner enorm njutning i att sträcka ut, men det förvärrar bara problematiken. Och yogan? frågar folk och tja. Jag vet inte. Det finns mycket jag kan göra som handlar om styrka och stabilitet. Men mina planer att lära mig Dancers Pose och hjulet går bort.

Som sagt. Inget var någon överraskning. Och det jag redan gör (basala kroppsövningar, vattengympa, yoga och promenader) är det bästa jag kan göra. Känns bara surt att det enda jag varit riktigt bra på, flexibilitet, är det som är sämst för mig.

Men nästa vecka bokar jag tid på gym, börjar lyfta skrot och hoppas att det gör mig riktigt stel riktigt fort. Som en pinne. 

1 kommentar:

  1. Är det gymmet där du bor? Lite nyfiken på om det är något att binda upp sig på? Vill komma igång med träning igen. :-)

    /AnnSo

    SvaraRadera