torsdag 7 november 2013

Att bli nyförälskad

Jag hörde (läste? Såg? Ingen vet.) att om man vill kicka igång förälskelsen i en relation ska man göra nya saker tillsammans. Det hade något med att samma hormoner frigjordes? (Måste ha varit Institutet...) I vilket fall tänkte jag att samma sak måste ju gälla även om man inte är i en relation.

Och jag då, som gärna ser samma serie, filmer, läser samma böcker många gånger om. Lagar gärna mycket mat som jag sedan äter i flera dagar. Älskar rutiner, växer i det välbekanta. Slappnar av i det trygga och stressar av när jag kan göra det jag gör med förbundna ögon.
Vilken utmaning!

Så jag försöker. Väljer något nytt på Netflix. Lånar nytt på biblioteket, istället för att välja i min egen hylla. När min matlust återvänder ska jag förkovra mig i nya recept. För att inte tala om flytten och allt som kommer med det.

Ibland är det svårt.
Ibland är det roligt.
Men jag tycker verkligen att det funkar. Och vad är bättre än att känna sig förälskad "utan anledning"?

2 kommentarer:

 1. modigt och bra!
  jag har tänkt samma sak. jag älskar också rutiner men tänker att allt som jag älskar och funnit trygghet i (hur många gånger har jag egentligen sett satc-boxen och vänner-boxen?). har en gång varit nytt för mig.

  och man växer. och blir stolt och glad över sig själv. och utan att du bett om det har du här en helt fantastiskt god, enkel och billig morotssoppa (som jag nog lagar minst en gång varannan vecka och sedan äter i flera dagar, haha!)
  kokosdoftande morotssoppa med lime --> http://aeochmillan.blogspot.se/p/soppor.html

  SvaraRadera
 2. Åh, bra! Jag älskar nya saker medan min partner älskar rutiner. Nytt är alltid spännande. Nya smaker, platser, serier... Häftigt att man är så olika. Bra gjort av dig!

  Anna Granström.

  SvaraRadera