lördag 31 december 2011

Man måste inte prata om det

Av en så till synes banal och grund serie som Vänner har jag ändå lärt mig en del. Det största och viktigaste;

Man måste inte prata om allt.

Alltså, det är inte nödvändigt att pilla i varenda liten problem. Jag måste inte dissekera alla relationer och situationer. En konflikt behöver inte bli just det. Det handlar istället om att välja sina strider. Inte stänga av eller trycka undan - bejakar gärna känslorna i mig, och mina reaktioner. Men jag behöver inte "reda ut" saker så himla mycket - för hur mycket bli egentligen utrett?

Ska vi gå steget längre så har jag upptäckt att i de flesta relationer är större delen av alla gräl och problem egentligen kopplade till ett enda, eller några få. Mitt eget livs levande exempel är Mannens missbruk. Innan tycktes det som att vi bråkade jämt. Varannan dag. Tjafsade om städning och mat och livet. Nu när han har varit helt nykter i flera månader (heja!) så konstaterar vi att vi bråkar mycket mindre. Och kortare. Och på ett helt annat sätt.

Just detta gör det lättare för mig att släppa småsaker. Också kan jag göra det jag nämnde förut - fokusera på vad som händer i mig istället för vad som händer i relationen eller den andra personen. Jag tänker mig ett förfarande ungefär som så:

Markera - Bearbeta din reaktion - Släpp

Så Vänner alltså. Bra grejer!

fredag 30 december 2011

När det inte riktigt blir som man* tänkt

Man hade tänkt sig en trevlig vecka före jul med alla förberedelser och godisbakning och julklappar och utflykter och sånt hos föräldrarna. Och förutom att det tog en evighet att komma iväg så gick det bra de första dagarna...
...sen började Lilla Mumsan kräkas.

Men det gick ändå okej. Hon mådde bra i övrigt och kräktes bara när hon sov. Mycket konstigt.

Men så blev det julafton och min mor och jag vaknar upp med någon slags kräksjuka. På riktigt. Så tre av fem utslagna och ingen julafton.

Sen skulle vi åka hem och det var inte heller så lätt.

Så det här med Tarotkalendern blev ju lite eftersatt där i slutet. Jag känner mig inte bekväm med det, och vill inte heller göra dagarna i efterhand. Men som kompensation tänker jag mig en liten mini-kalender 1-7 januari. Som en liten start på året. Varsågoda!

måndag 19 december 2011

Lucka Nitton

För idag, måndag den nittonde december får vi molnfemman Jämförelse. (Fem i Svärd)

Bilden är enkel och visar en ekstam och en bambu bredvid varandra. Femman indikerar ett störande moment som tillkommer till den stadiga fyran och rubbar balansen. Det visar också att det är mitten av den här processen. Molnet visar att vi har med sinnet att göra igen. Texten till den här bilden är väldigt fin; den handlar om att bambun aldrig skulle få för sig att jämföra sig med en ek. Ja, de är båda träd, men de är helt olika. Det är ingen idé att tävla eller vara avundsjuk för de har helt olika kvaliteter.

Detta gäller ju även oss människor, fast vi har en tendens att glömma bort det. I vår likhet är vi olika och enda sättet att växa är att använda just de egenskaper vi själva fått. Du kommer inte vara en ek, stor stolt stark och ståtlig. Men du är en bambu, snabb smidig seg och smal. När din hjärna sätter igång med att jämföra (andra människor, relationer, jobb, boenden) så mata den med något annat. Jämförelse visar att ditt sinne är uttråkat och försöker hitta något att sysselsätta sig med. Sjung en sång, exempelvis Baloos klassiska 'Var nöjd med att som livet ger' och gläd dig över dina gåvor.


Meditera på dina välsignelser.

söndag 18 december 2011

Lucka Arton

För igår, den artonde december har vi Blixtnedslag. (Tornet)

Vi fick det här kortet den tionde december så läs gärna mer om det där.

Tolkningen för idag upplever jag fortfarande handlar väldigt mycket om att släppa taget. ge efter, hoppa; låt det rasa. I det här fallet kan det handla om en annan aspekt, eller så är det ett tecken på att vi inte lyckades så väl sist. Jag vill understryka att eftersom det är ett kort ur högre arkanan är det mycket kraftfullt och det kan komma att handla om en stor förändring. Finn lugnet inom dig och låt allt omkring falla.


Meditera på förändring.

lördag 17 december 2011

Lucka Sjutton

Lite försenat får vi vattenåttan Släppa taget för den sjuttonde december. (Åtta i bägare)

Bilden visa vattenväxter och hur en droppe redan släppt taget och återvänt till vattnet. En vattendroppe hänger på kanten av bladet och är precis på kanten till att släppa sitt grepp. Åttan ger oss känslans av en nys stabilitet och vattnet representerar vårt känsloliv.

Helt klart ger det här oss tecknet att inte hålla kvar vid känslor och olika tillstånd. är du arg - var det! Men var också vaksam på när känslan faktiskt är över och försök inte hålla kvar vid den av ren princip. Titta på hur små barn är. De kan vara galet glada ena minuten, för att på en sekund kunna bli ledsna, för att sedan kunna bli lugna igen. Att tänka oss att vara konsekventa i vårt känsloliv är en social inlärning och inget som är naturligt för oss.


Meditera på hur det känns att släppa taget.

fredag 16 december 2011

Lucka Sexton

För fantastiska sextonde december drar jag Mod. (Styrka)

Denna bild visar en stengrund där en fantastiskt liten blomma ändå funnit fäste att växa ur. Den verkar seg och stark och har ett fantastiskt skimmer om sig. Kortet är ett väldigt starkt ett och visar på vår inneboende styrka och uppmuntrar oss att lite på den. Vi kan alltid växa, även när det tycks hopplöst, om vi har mod till att göra det.

Vi får ju alltid titta på sammanhanget och med de senaste korten i åtanke så tycks det mig att det ges många tillfällen att visa tydligt och bestämt vilken väg du valt. Narren hjälpte oss göra valet, vattenesset att hantera känslorna efteråt, och idag uppmuntras vi att fortsätta. Du kan antingen vara den lilla blomman, eller tänka dig att den lilla blomman växer inom dig.


Meditera på mod.

torsdag 15 december 2011

Lucka Femton

För denna torsdag ramlar vattenesset Följa flödet ut ur leken. (Ess i bägare)

Ess innebär start på en ny process och vatten representerar vårt känsloliv. Bilden visar ett strömt vatten och en figur som flyter mitt i det och låter sig både sköljas över och svepas med av strömmen.

Sammantaget med gårdagens Narren så verkar det som att om du tog det där klivet igår så har du verkligen kommit in i en ny fas idag. Det innebär många nya känslor och just nu ska du inte försöka kontrollera eller styra dem, utan bara följ med. Tillåt dig att känna allt du känner, släpp och ta emot. Att det emotionella planet representeras av vatten är inget slump; bli översköljd, buren, svept med, dränkt, renad, uppfriskad osv. av dina känslor.


Meditera på vad du känner just nu och öva på att låta vad som än kommer upp, svepa med dig.

onsdag 14 december 2011

Jag i lera

Ungefär såhär ser jag ut.

I alla fall när någon avbildat mig i lera.
Jag tycker det är väldigt smickrande, och väldigt likt.

Lucka Fjorton

För den fjortonde december drar jag Narren.

Detta är det första kortet i högre arkanan och det symboliserar både barnet och magikern. Narren på bilden är så uppfylld av sin upplevelse att han helt utan rädsla tar klivet från klippan. Gryningen, nymånen och utsikten indikerar att en ny resa har börjat och att det finns mycket att upptäcka. Det är ett starkt kort och det visar oss att idag är inte dagen för tvekan och tvivel. Hoppa!

Vad vi kan lära oss från Narren är denna tillit till världen - precis som barnets. Vi kan också lära oss att vi själva skapar allt omkring oss, och vi har förmågan till magi - magikern i oss. Kortet berättar att allt blir som det ska och att det är bara att hoppa. Skuggsidan visar sig en viss naivitet, men oavsett vart du hamnar kan du se det som ett äventyr och med upptäckarglädje.

Meditera på att se livet som ett äventyr.

tisdag 13 december 2011

Liten avstämning

Tänkte när jag började med min Tarotkalender att jag skulle stämma av ungefär halvvägs. För mig har det varit helt fantastiskt roligt och intressant och det har känts väldigt betydelsefullt. Mest intresserad är jag ju såklart på vad ni har tyckt? Ni har ändå varit en del som läst, men väldigt få kommentarer.

Så berätta gärna vad det har gett er, om något saknas, om jag ska vara mer utförlig, mer kortfattad osv. Jag är idel öra.

Lucka Tretton

Luciadagen ger oss molnriddaren Kamp. (Riddare i svärd)

Bilden visar en person klädd i en ordentlig rustning. Hela kroppen tycks spänd och beredd till strid. Tittar man närmare ser man att rustningen är rostig, särskilt runt skruvarna som håller ihop den. I molnen bredvid personen syns två bråkande figurer. Av olika skäl skapar vi ofta olika fasader, murar, rustningar; för att skydda oss. Rädslan gör att vi bygger in oss och vi är hela tiden livrädda att fasaden ska spricka. Om någon närmar sig svarar vi med att gå till anfall.

Det här kortet visar att du just nu är känslig och försöker med all din kraft hålla ihop det skydd du skapat. Det visar också att det är det du tror att du skyddar dig ifrån är med dig på insidan. Ditt sinne skapar rädslorna och håller dom vid liv, hur mycket pansar du än klär dig med. Så när någon närmar sig dina skruvar nästa gång - låt dom. Tillåt dig att explodera och rustningen med dig. Du kommer sen stå där naken, men det kommer kännas som en otrolig lättnad.


Meditera på hur och varför och mot vad du försvarar dig.

måndag 12 december 2011

Lucka Tolv

Återigen får vi kortet Vara Vanlig. (Åtta i brickor)

Läs gärna texten i Lucka Tre igen och titta på bilden.

Min tolkning är att efter den här otroligt kraftfulla omvälvande helgen behöver vi landa i vardagen igen - och det är helt okej och väldigt skönt och vilsamt.

Meditera på vad vardag är för dig.

söndag 11 december 2011

Lucka Elva

För idag, söndag har vi Uppfostran. (Djävulen)

Återigen ett kort från högre arkanan. Det verkar ha varit en kraftfull helg! Bilden visar ett ledset lejon i en fårflock som har ett får bundet över sig för att se ut som ett får. Denna 'förklädnad' kan vara frivillig, kan vara påtvingad. Kort och gott handlar kortet om att vara den du är. Det är inget fel att vara ett får - men det är fel att låtsas vara det.

Släpp fram ditt inre lejon och låt dig inte pressas in i olika mallar och sammanhang. Låt dig inte strömlinjeformas. Hitta en flock lejon istället får att hänga med fåren och försöka likna dem. Det här handlar om transformation och att bli den du verkligen är.

Meditera på vem är jag? Låt svaret komma och fråga dig själv igen och fortsätt tills du själv känner att du nått in till din kärna, det som är du.

Lucka Tio

Kortet som drogs för den tionde december är Blixtnedslag. (Tornet)

Detta mycket välkända kort ur högre arkanan brukar avbildas just med ett torn som ofta med hjälp av eld och blixtrar är på väg att rasa. I den här bilden ser man dessutom människor som i panik kastar sig ut ur den brinnande byggnaden. I bakgrunden kan man dock se en mediterande gestalt och av det får man tecknet att allt är som det ska.

Tornet är ett mycket starkt kort och indikerar att något man byggt upp är på väg att rasa. Det bästa sättet att hantera det är att följa med - låt det rasa. Destruktion är inte något ont, det som gör ont är när vi panikslaget försöker hålla fast i det. Allt förändras, och vissa förändringar sker ganska burdust. Detta är en väckarklocka och ger dig möjlighet att börja om på nytt.

Meditera på vad du vill riva ner.

fredag 9 december 2011

Lucka Nio

Idag har vi eldesset Källan. (Ess i stavar)

Jag drog lite en lättnadens suck när jag fick det här kortet. Efter veckans alla molnkort vart det skönt med ny energi. Ess står för ny början och elden representerar just vår skapande och produktiva energi. Bilden visar en stark sol, stjärna eller eld, beroende på vem som tolkar. Jag tolkar det oftast som min inre sol, min inre yang. Färgerna är starka och inspirerande.

Det här ger oss ny kraft att lämna något gammalt men det säger oss också att gå tillbaka till källan. Kortet berättar att vi alla har ett outtömligt kraftcentrum inom oss och det enda vi behöver är att hitta till den och hålla kanalen ren. Vi kan alltid hämta styrka här, och det är essensen av vår person.

Meditera på ditt kraftcentrum.





*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

torsdag 8 december 2011

Kladdiga kletiga kolor

I mitt kök står just nu sisådär åtta burkar fullproppade med kolor. Chokladkola. Chokladkola med mintsmak. Saffranskola med kokos.
Finns det något jag är bra på är det kolor.
De blir perfekt kletiga.
Kladdiga, men fastnar inte i tänderna.
Fasta, men inte hårda.

Mmm. Kolor.

Och Mannen erbjöd sig precis att hacka och slå in om jag gör en laddning med choklad kola till. Vem är jag att säga nej?

Lite som har hänt - en slags uppdatering

* Jag fick hastigt och lustigt ett modell-uppdrag på lördag. (Och innan ni tänker, GUD, Jösses, hon måste vara så snygg; Krokimodell. Alltså jag står där naken i alla mina kurvor och veck och gropar och får betalt för det. Har rykte om mig att vara duktig, tydligen för att jag är bra på att stå still. Hur svårt nu det kan vara?)

* Vihar beställt en sulky till Lilla M. Istället för två halvbra ska vi alltså ha en superbäst. Jag gillar det. Rationalisera.

* Inga planer eller tankar inför jul/nyår verkar bli som jag tänkt. Med katter och beställda barnvagnar och bilbesiktning och 35 mil till mina föräldrar. Igår kom förslaget upp att faktiskt stanna hemma. Vet inte riktigt vad jag känner inför det.

* Lilla M har också fått ett modelljobb. För dom här. Roligt!

Lucka Åtta

Dagens kort är Is-olering. (Tre i svärd)

Återigen ett molnkort och det verkar som att det här med att hantera sinnet är en långdragen process. Detta är en trea, och alltså inte ett så tungt kort. Men som jag skrev igår kan molnen ofta förvirra oss och får intellektet verka viktigare än vad det är. Just det här kortet pratar mycket om att släppa fram känslorna, att gråta.

Låt de varma tårarna smälta den is du byggt in dig i. Kom i kontakt med dina innersta känslor och låt de ta sig fram genom dig och ut ur din kropp. Tårarna är droppar av guld och din väg till att vara varm och levande.

Meditera på hur du kan smälta din is.





*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

onsdag 7 december 2011

Lucka Sju

För onsdagen den sjunde december drar jag molnsjuan Politik. (Sju i svärd)

Det är väl ett av de lite obehagligare korten och det brukar finnas många olika tolkningar. Bilden är av en typisk politiker som håller upp en fin fasad men bakom lurar ett monster. Hans slips har blivit en slingrande orm, som i själva verket är den som håller i masken. Kortet är bara en liten aspekt, men det molnen gör bäst är att förvirra oss och fördunkla vår varelse. Återigen handlar det mycket om sinnet - förlorar vi oss för mycket i det och alla moln det skapar är det lätt att en sådan här liten sak verkar väldigt mycket större. En del lever hela sin liv i det här, att spela spel och ha masker, manipulera sig fram.

Uppmaningen för idag gäller att utmana sin inre politiker och vara ärlig och rättfram och oskyldig. Både mot dig själv och din omgivning. Låt din fasad representera din insida. År du på dåligt humör - tillåt dig själv att visa det. Är allt fantastiskt? Ramla inte in i det sociala gnällandet, där det betraktas som skryt om man inte klagar. Låt allt vara sant och anpassa inte din mask efter vad du tror att omgivningen vill ha.

Meditera på ärlighet och uppriktighet.





*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

tisdag 6 december 2011

Lucka Sex

För den sjätte december får vi regnbågstvåan Ögonblick för ögonblick. (Två i brickor)

Återigen ett regnbågskort och jag tycker att det ger oss en stark indikation att fokusera på jordning. Äta bra och det din kropp längtar efter, fokusera på att skjuta rötterna djupt ner i marken. Pyssla om ben och fötter. Laga mat, baka, ta hand om växter och andra människor. Finn njutningen i det.

Tvåan ger tecken på balans och stadighet. Figuren hoppar med lätthet från sten till sten utan någon tanke på nästa hopp. Vid första ögonkastet verkar både figuren och stenarna sväva i ett regnbågshav, men studerar man nogare ser man konturerna av en stad. Det ger en tydlig symbolik att du kan uppnå det här tillståndet, zen, vart du än befinner dig, vad du än gör.

Meditera på nu.



*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

måndag 5 december 2011

Hur det ena leder till det andra

I grannbyn finns en gympaförening vars pass jag har deltagit (pinsamt lite) under hösten. Ganska tidigt frågade jag dock om jag kunde få göra lite yoga med dom. Då syftade jag på ledarna och de i styrelsen, som en lite present/smakbit. Jag hade en liten vag tanke att om de hade en positiv upplevelse skulle det kanske leda till något mer.

Jag fick ett hummande till svar och sedan hörde jag inget mer.

Förens häromveckan då det kom ett sms om jag kunde hålla ett prova på-pass som julavslutning. För alla. Dessutom har det gått runt en enkät som undersökte intresset för yoga i ordinarie programmet.

Ikväll höll jag prova på-passet. Det var sjukt mycket folk, säkert trettio personer. Jag hade trettio minuter på mig.

Succé!

Om allt går vägen så kommer jag med vårterminens början hålla yoga varje söndag. Och jag är inte ens utbildad. Bara duktig. Och passionerad.
Behöver jag nämna hur glad jag är nu?

Lucka Fem

För idag den femte december får jag regnbågsfemman, Utanförskap. (Fem i brickor)

Återigen ett regnbågskort, denna gång den lägre femman. Femman är alltid lite problematisk - precis efter den balanserade fyran och i mitten av processen. Regnbågen ger oss att det idag återigen handlar om det materiella och fysiska. Dock ett lågt kort, så det är endast en aspekt.

Barnet på bilden står och kikar genom en grind som är låst med kedja. Innanför grinden finns ett förföriskt regnbågsskimmer. Det här enkla kortet pratar om illusioner, tittar man noga ser man att hänglåset inte är låst och att den till synes bastanta muren håller på att vittra sönder. Precis den illusionen av att vara frånskild är den starkaste människan har. Att vi inte är samma. Att vi upplever att andra har tillgång till egenskaper eller kapital än vi. Idag är utmaningen att se igenom det, att inte stirra oss blinda på grinden utan leta efter hål i muren. Vi får visst vara med att leka och vi kan leka precis där vi är.

Meditera på orden gemenskap och tillhörighet.




Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

söndag 4 december 2011

Barn, sömn och uppfostran

Här och var och ganska ofta mellan föräldrar diskuteras ju det här med sömn. Sin egen och barnets. Tillsammans eller i egen säng. Och en aspekt som jag inte tänkt på, det här med att sova i olika rum. Jag tycker att de allra flesta skriver vettiga saker om det och alla verkar vilja att alla ska sova gott.

Redan på BB visade Lilla M att hon ville sova själv. Dessutom på mage. Hur? Jo, vi lade ner henne i baljan eftersom ingen av oss kunde hålla henne vid något tillfälle. Hon somnade som en stock. När vi kom hem försökte jag under ett hemskt dygn få henne att sova på rygg. Av en slump hamnade hon på mage och somnade med en gång.

Det jag tror på, att alla bebisar visar vad de vill. När Lilla M var ca åtta månader (och sov oavbrutna 12 timmar per natt sedan flera månader) var det tydligt att vi störde hennes sömn med lampor, ljud och rörelser. Därför flyttade vi in i rummet intill.

Det har aldrig handlat om att tvinga, men i vissa perioder har vi ju fått vara lite extra tydliga med rutinerna. Vi har tillämpat 'metoden' att lyssna på bebisen. Det innebär i praktiken att vi lägger. Lyssnar. Lägger om. Lyssnar. Gråter hon får hon göra det någon minut, för att se vart det tar vägen. Är hon alldeles otroligt ledsen får hon sitta i famnen och lugna sig.

Detta för med sig att det aldrig är några problem att sova för natten, oavsett vart vi är. Dock kan hon inte alls somna med oss, hos oss, ens när vi försöker. Enda gången det har hänt var när hon var sjuk och hade mycket feber.

Och så läser jag om att det är onaturligt att sova separerade, att vi är flockdjur och att flocken sover tillsammans. Jösses. Jag som tycker att jag gjort något naturligt eftersom jag lyssnat på mitt barn. Alltså. När ska vi bestämma att alla sätt är bra om alla mår bra? Känner mig lite utpekad och oduglig här, som inte sovit med mitt barn en enda natt.

Lucka Fyra

För söndagen den fjärde december drar jag molnprinsessan Sinnet. (Prinsessa i Svärd)

Molnsviten representerar just vårt sinne, tänkande och intellekt. Detta är ett ganska starkt kort som får de flesta att reagera med avståndstagande. Ändå är det lätt att känna igen sig i figuren. Hjärnan som jobbar för fullt, kroppen som liksom inte riktigt är viktigt och den stora levande munnen som pratar och pratar. Skorstenarna spyr ut gifter och fördunklar omgivningen.

För mig finns en stor trötthet i bilden. Intellektet och sinnet arbetar på rutin och allt vad känsla och intuition är bortkopplat. Vi har ofta en subtil känsla av att vi någon gång kommer 'tänka färdigt' och att tjattret inom oss då kommer tystna. Så är inte fallet. Ju mer vi låter sinnet styra, desto mer kommer det att ta över. Intellektet är ditt verktyg, inte tvärtom.

Identifierar du dig väldigt starkt med figuren är min första rekommendation att stänga munnen. Sjunk in i tystnad. Du behöver inte ge utlopp för varje liten tanke. Se tankarna utan att gå in i dom. Var idag särskilt vaksam på uttryck som spelar på sinnet såsom; 'jag ska tänka på det', 'vad funderar du på?'. Säg istället; 'jag ska känna efter', och 'hur mår du?'.

Meditera på din egen relation till ditt sinne. Vad är det för dig?





*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

lördag 3 december 2011

Bortkopplade? Vad menar du?

Och så var lokaltidningen här häromdagen för att göra ett personporträtt på Mannen som blivit invald i kommunstyrelsen. Mycket trevlig journalist och vi satt allesammans och fikade runt köksbordet. Efter en stund kom det ju fram att jag ju också är lite engagerad (kassör i vår lokalavdelning minsann.) och hon verkade bli lite förtjust.

- Så det blir mycket politiska diskussioner här hemma då?

- Eeeeh. Alltså. Nej. Vi har ju varken TV eller dagstidning...

Som tur var kom inte det med i artikeln. Hur hade det sett ut? Politiker som varken har TV eller läser tidningen.

Lucka Tre

För den tredje december drar jag en regnbågsåtta, Vara Vanlig. (Åtta i Brickor)

Regnbågens svit handlar primärt om det materiella och jordiska. Åttan är ett balanserat kort, men att det är ett lågt kort indikerar att idag är ganska vardaglig. Gårdagens mycket starka målmedvetenhet följs här av ett lugnt zen-liknande tillstånd. Personen på bilden har jeans och skjorta och är mitt i någon syssla. Naturen omkring är inte storslagen med likafullt mycket vacker.

Det är precis detta kortet vill säga oss. Att helt sjunka in i det vi gör, det vardagliga, det enkla. Samtidigt behöver vi uppskatta precis det som är omkring oss just nu. Igår satte vi mål och jobbade framåt, idag landar vi i nuet. Sorterar garderoben, bakar bröd, rensar avloppen, julpyntar.

Meditera på hur din bästa vanliga dag ser ut, hur du känner dig då.





*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

fredag 2 december 2011

Lucka Två

Kortet för idag är kort XI - Genombrott. Titta på bilden. I traditionella lekar är det här kortet Styrka i högre arkanan.

Idag är en mycket kraftfull dag, och mycket energi går i linje med gårdagens. Kortet visar en människa som mycket tydligt bryter igenom något och bitarna av det flyger omkring. Själva kraften kommer från figuren själv, ljuset som fyller hela personen och strålar ut. Man kan även se att ett annat lager börjar krackelera, vilket ger oss vinken att med ett genombrott kommer annat följa.

Ett kort från högre arkanan indikerar något mer signifikativt och idag kan vara en bra dag att ta tag i något man skjutit upp för att det känts för övermäktigt. Samla dig och 'power through' och ta dig genom det jobbiga, försök inte gå runt det. Meditera på vart du hämtar din kraft och var du upplever att du hindras. Rikta sedan din kraft ditåt.



*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

torsdag 1 december 2011

Lucka Ett

För första december gäller Eldriddaren, Intensitet.Här kan du se den.

Bilden är väldigt kraftfull och med mycket tydlig riktning. Figuren rör sig framåt mot en ljusare punkt. Rörelsen tycks får allt gammalt, mörkt och tungt att falla av. Man kan nästan se hur figuren blir lättare för varje steg.

Det är ett ganska starkt kort som ger dig tecken att röra på dig, lite som Skyttens energi (som vi ju är inne i nu). Sätt mål och börja genast röra dig mot det. Gör det med intensiv närvaro och meditera en stund på kortets ord; Intensitet


*Tarotkalendern kommer pågå mellan 1-24 december, och jag kommer dra ett kort varje dag. Jag arbetar primärt med Oshos Zen-lek, men det kan dyka upp kort från andra lekar. Jag kommer även ange kortets traditionella namn. Alla tolkningar är mina, men säger kortet något annat till dig är det ditt budskap.

Tarotkalender 2011

Det slog mig att det är första december idag. Impulsen att göra någon slags julkalender här kom till mig, så vad sägs som en tarotkalender? Jag drar ett kort varje dag och skriver om det. Kanske en litet större läggning på julafton? Om tekniken tillåter kommer även bild visas på något sätt.

Jag är på, och det är ju allt som krävs, så nu kör vi!

Att vara rolig

Stundtals kan jag bli så otroligt förundrad över hur människor kan skriva roligt. Betyder det att de är roliga på riktigt? För i mitt fall är det lite tvärtom - allt jag skriver blir snustorrt och förnuftigt och lite tråkigt men i levandes liven är jag En Mycket Rolig Tjej. Särskilt när jag är på ett visst jävlar anamma-humör, då får jag folk att skratta så de kissar i byxorna.

Men så skriver jag och inte ens uns av det sipprar igenom. Lite synd. Och jag undrar hur man gör? Det här inlägget t.ex som jag inte kunde sluta skratta till. För jag kunde liksom se det och känna det och förstod precis hur det var på något vis.

Fast jag skulle kunna skriva vitsar. Det är ju lite roligt. Men mina vitsar brukar vara mina ice-breakers när jag tycker det är för stelt, så jag vill ju inte redan ha berättat dem.