måndag 6 juni 2011

Lucid Dreams

Igår var jag på en workshop som med namnet The Art of Lucid Dreaming. Det handlar i korthet om att vara medveten att man drömmer. Lucid dreams är något vi ibland har spontant men är även något vi kan träna oss till. Vid en hög grad av medvetenhet kan man t.ex kommunicera med sina drömkaraktärer och därigenom kommunicera med sitt undermedvetna. Detta kan lösa upp knutar och blockeringar som ger effekt även i vårt vakna liv.

Det var en otroligt intressant och intensiv dag och efter ett tag så blev det lite overkligt alltsammans. Vi pratade om drömmar som om det var 'verkligt' och gränserna mellan verkligt och medvetet liksom suddades ut lite.

Ett första steg i att uppnå klardrömmar är att börja arbeta med att minnas sina drömmar. Ett knep är att innan du rör på dig gå igenom drömmen i ditt huvud flera gånger och sedan skriver du ner den. Ha block och penna bredvid sängen. Skriv helst ner drömmen med en gång. Om detta inte går så har du redan 'fäst' drömmen i ditt medvetande genom att gå igenom den så du kan även göra det senare under dagen.

Happy dreaming!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar