måndag 30 juni 2014

Favoritögonblick, del två

Klockan är fyra på morgonen. Lokalen är stor, många vinklar och vrår och små rum. Det är fullt med folk och säkert trettiofem grader. Vi är en liten kärna på tre personer som följts åt i natten; Oxen och Killen Med Hatt. Vi har precis varit ute och hämtat luft och beger oss nu med nya krafter till det elektroniska rummet.

BAM. Tryckvågorna lyfter mig. Jag flyter in bland de svettiga kropparna som rör sig som en. Någon fångar min blick och drar in mig, vi sugs mot varandra och rytmerna dunkar och hackar och vi dansar och möts och med ett leende skiljs vi åt och jag förs längre in, mot dj:n, mot högtalarna. Jag välsignar mina öronproppar och kastar mig ut i den mest högfrekventa dans jag någonsin dansat. Ljudet knorrar och vrider och skär in i hjärnan och får kroppen röra sig nästan spastiskt. Bakom mig sluter Oxen och Killen Med Hatt upp och vi bildar ett litet rum av ren lycka. 

Jag skrattar och skriker och dansar på ett sätt jag aldrig dansat förr. Musiken är helt galen och intensiteten stegras fast jag inte tror att det är möjligt och frekvensen vrider sig uppåt och mitt linne är genomblött av svett och lyckan lyckan lyckan. Den där sekunden på ett dansgolv när allt upphör, allt samspelar, energierna blir lika konkreta som högtalarna och golvet och samhörigheten. Samhörigheten. Enheten. Inga gränser finns, ingen skillnad på du och jag och tillslut kan jag inte hantera mer känslor.

Och då maxar musiken och jag släpper allt och dansar dansar dansar ännu mer.

2 kommentarer:

  1. Öronproppar på konserter och andra ställen med hög volym är ett måste för mig. Fick lätt tinnitus efter en konsert som gick över efter två veckor. Sedan dess har jag alltid öronproppar med mig. Använder oftast musikproppar. Brukar se till att jag alltid har öronproppar vi väskor och jackor så att de alltid kommer med om man skulle behöva dem. Förstår inte var för det ska vara så hög volym. Har alltid öronpropparna på mig på konserter, uteställen, bio och spinningpass. När brukar du använda öronproppar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte på bio, men alltid när jag är ute och dansar eller är på konsert. Använder öronproppar i silikon som jag köpt på Apoteket. Funkar skitbra och jag älskar att kunna ge mig hän och inte vara orolig för öronen :)

      Radera