fredag 15 juni 2012

Världens snabbaste dejt

Med en timme i Malmö innan mitt tåg gick vidare mot Österlen tyckte jag att det var på sin plats med lite sällskap. Jag sms:ar Psykologen. Kanske inte så mycket för att han är trevlig, schysst att prata med och bor nära centralen. Utan kanske mest för att våra kramar när vi setts bara blivit längre och längre.

Dock visar det sig att han slutar jobbet ett par kvarter bort ungefär 23 minuter innan mitt tåg går.
Men han skriver;


Hinner vi? 

Och jag svarar;


En kyss och en kram borde vi ju hinna. 

Och klockan tickar. Jag har biljetten i fickan. Jag sitter inte ens utan står upp, redo. Försöker upptäcka honom i människohavet. Så kommer han. Ler stort. Hejdar sig när jag öppnar mig för en kram och ställer ner sin väska. Vill inte att något ska vara i vägen.


Så sjunker vi in i varandra. Han är senig och muskulös, jag känner mig ungefär som maschmallows. Han är lång, jag vilar mitt huvud mot hans bröst. Så vänder jag ansiktet uppåt och faktiskt så möts vi i den där kyssen. Pussar först men i slutet känner jag smaken av kaffe med tungan.


Några få meningar hinner utbytas. Mår du bra? och Jag har en liten föreläsning att hålla för dig och Min morgon var precis som jag ville ha den och det här blev en väldigt snabb dejt. 

Nio intensiva minuter innan jag kastar mig iväg till perrongen och hinner precis kliva innanför tågdörrarna innan de stängs och tåget rullar iväg. 


2 kommentarer:

 1. kvalitet, inte kvantitet... Men visst var det lite väl kort. Fint beskrivet.

  Vad rekommenderar du för avslappning dagligen? Vi ska gå profylax inom kort och får nog tips då. Och så ska ag läsa "att möta förlossningssmärtan". Jag är dock inte rädd längre för att föda. Ser fram emot det. Jag är rädd för att vara gravid, för illamåendet, för halsbrännan, för tröttheten. Hur ont och hemskt det än kommer vara vet jag att det då innebär slut på graviditet och äntligen, äntligen bebis som jag längtat så efter.

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte mest på en vanlig hederlig avslappningsskiva. Det finns väldigt bra på Apoteket och även särskilda för gravida. Annars kan man säkert ladda ner. Testa dig fram och hitta någon som tilltalar dig. Uppläsarens röst är väldigt viktigt att man trivs med.
  Lyssnar du på skivan varje kväll så kommer det vara lättare för dig att veta hur du ska slappna av och kunna göra det ganska fort. Detta är mycket bra i olika sammanhang som under förlossning, när du känner dig stressad och för att snabbt komma ner i vila när bebis sover. (Scenario; du vet att bebis kommer vakna snart och istället för att verkligen få ut så mycket du kan av vilan ligger du och 'väntar', är spänd och glömmer bort att njuta av varje lugnt andetag du får ta.)

  Sen slår jag ju alltid ett slag för yoga också, men det kan vara svårare att ta till sig om kroppen inte är helt med på banan och man inte har gjort det tidigare.

  SvaraRadera