fredag 1 juli 2011

Punkt med stor igenkänning

Den där checklistan igår; mycket användbar! Det är väldigt lätt att kolla av vart man ligger. Vi kände igen oss i en del som alltid är, en del som kommer och går och en del som vi faktiskt inte tänkt på.

Det som var mest igenkänning på är det här med att ett spirituellt par märks. På fest, möten, sammankomster. Vi märks. Vi har aldrig arbetat för att märkas och inte ens i början när jag var alldeles ny in i gemenskapen hängde jag särskilt nära Mannen på fest. Jag försökte hitta andra att hänga med och lära känna. Vi kanske inte ens kysstes på hela kvällen. Ändå visste alla med en gång och med stor tydlighet att det var Vi.

Och vi får också många komplimanger. För vår trygghet, styrka, energi. För förmågan att se och hjälpa andra. Att vi tydligen kommunicerar väldigt rakt med varandra (hur man nu annars ska kommunicera?) och gör det samma med andra. Och stundtals kan dessa fina ord kännas lite som att vi ljuger folk rakt i ansiktet, särskilt när det varit jobbigt. Men faktum är ändå att ingen av oss har ansträngt oss för att ge en viss bild. Vi bara är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar