tisdag 15 maj 2012

Att leva lyckliga i alla sina dagar

I sommar gifter vi oss. Faktum är att den borgliga vigseln sker redan nästa vecka, men den riktiga ceremonin och festen har vi i juli.

Det kan kanske verka konstigt att jag gifter mig med någon som under merparten av vårt förhållande varit aktiv sexmissbrukare. Och faktum är att om man ser det i tid så har det varit mer dåligt än bra de senaste fyra åren, förhållande-mässigt. Vi är på uppgång nu och därför tänker jag såhär; det handlar om perspektiv.

Om jag faktiskt lever tillsammans med Mannen i fyrtio år till - då är ju fyra 'dåliga' år ingenting. Jag upplever att samma tankesätt går att applicera på nästan allt. So what, om det tar tio år att från idé till verklighet bygga upp den verksamhet jag drömmer om? Det är ju det jag vill göra fram till pension.

Det lustiga är att tiden tycks bete sig helt annorlunda när man har det långa perspektivet på saker och ting. Det 'jobbiga' tar inte över och allt som är fantastisk är det ännu mer.

2 kommentarer:

  1. Tycker att du är fantastisk i ditt sätt att betrakta livet - så rätt. Vi väljer ju själva hur vi vill leva och vad vi ser framgent för oss själva. Grattis i förskott till vigseln. Hade inte ringar varit så förknippade med energi hade du kunnat få min vigselring, jag har liksom ingen använding för den längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är så snäll! Och det där med ring löste sig - jag fick mormors ena ring :) Stor kram till dig.

      Radera